Friday, August 14, 2009

tajuk yg banyak.

malang @ tak naseb baek?

oh..hari nih bangun pg cam memalas. dok pk mcm2 yg tidak menggembirakan. mak aku ajak pegi beli hp baru. hp dia dh byk sgt prob so aku suh la beli laen trade in yg tuh so ade la sikit value kan. then mak ajak aku g ipoh. mak kate kol 10. ok siap kol 10 tp tiada orgnya. apekah? ok leks dulu. aku suh adek aku teman tp cam respond yg tah hape yg kalo aku pakse, aku yg saket ati. okeh tak payah...aku pegi. bukan terpakse...tp aku pk arinih jumaat dan customer suke dtg time lunch break. its ok...kang kalo aku ckp byk, sume yg tak elok kene kt aku balek. fine.

pegi ipoh..cari hp. aku jenis tak suke survey bebanyak...kecuali mmg tak reasonable lgsg! so disebabkan kedai yg aku singgah tuh mcm ok walopon salesgirl tuh kurang ramah..tak kesah. gitu gini...setel! dpt la nokia 5200. not bad. on the way back..singgah bank islam nk bank in duet kedai. atm hang!! warghhh!!! rm220 telan. tak byk..tp dlm kegawatan skang nih, byk tuh leh byr bil sebulan tuh. isi borang kt bank..balek. nk tensen2 pon malas...bukan duet boleh gugur dpn mate aku pon. sampai kedai..mood tak best. sunyi jek kedai. teros bukak laptop..update blog haha.

semalam

smalam g bengkel..niat di hati nk servis kete n ade few things to do lah. mmg ikot hati taknak la buat lg tp dah kalo aku pakai kete elok2..taknak kuat minyak tp org laen gune sesedap rase, seblom enjin kete aku gugur baek la aku selamatkan. aku rase mgkn mencecah rm500 kot. ohh...boley tak amek kete minggu depan jek??

still in 'sepet' mood

huhu...best btol bile astro buat cenel 110 tuh. ari2 tgk sepet. 10kali tgk...10kali bengkak mate. dr dulu aku suke sepet...dan skang makin suke lahh. best ah sepet...makin slalu tgk, makin byk bende2 kecik yg aku pasan dlm cite tuh yg seblom nih terlepas pandang. merdeka kali nih takde iklan yg aku tunggu2 dah ngan raye. kecuali arwah sempat buat sblm nih.

family gather

esok insyaAllah adek beradek aku sumer ade berkumpul. pastu mak aku saje buat tahlil sket anak beranak. and makcik2 n pakcik2 yg dekat dan sepupu sepapat balek jugak insyaAllah. so mlm esok ade makan2 sket beramai2. huhuu...lame tak berkumpul, mesti best. slalunye kitorang yg tron kl..so bile kumpul balek kg nih best arr...tp takde la sessi adik beradik minum kopi sampai kol 3-4pg kt luar kan haha.

else

wut else...okay...mgkn ahad nk g picnic tp taknak plan2 sgt, kang kalo ade yg membantah..aku gk yg keciwa. so aku layankan aje. kalo tak dpt pegi pon...aku picnic kt kedai aku jek la di samping bath tub..ala2 kolam lah haha mereng.

oh ya..ade lagik. hehehe...mcm ramai yg respon dgn 'new look' of cheriterakita kan haha. haaa tuh laa, kome gelakkan aku lagikkk...teros otak aku jd geligaaaa. huahuahua.

ade yg bertanye2 psl sabun yg aku jual nih...d'argano. alhamdulillah. sonok bile ade yg berminat sbb sabun nih mmg byk kelebihan. kunun2 aku gune tuk aku kt umah..mak aku bising kate sabun mahal tak berbaloi la sgala..membazir. but then...ade lak tema 'sharing is caring'..apekah?? layannnn......


p/s

mar :: hoho..aku amat gumbira dollah duduk sini. adekah lepas nih tukar tmpt makan? lumut mungkin? hehehe..
weh talentime jom!!

gyah :: huahua..itu laa, lagu ni harituh aku terdengor dlm kete...lagu lame yg best. then lupe nk menghayati...bile dh siap, ehh lagu sedey arr. lagu pisah2 lak kan. nanti arr aku carik lagu jiwang yg heppy (ade ke?? haha)

eh ade lg satu...lupe pulak..

ANNOUNCEMENT

okay..sahabat handai yg mengenali Ruhinah.
insyaAllah majlis nikah pas raye.

tarikh nikah : 25 Sept 2009 Jumaat (malam Sabtu)
sape nk teman aku g sane?? nk make up dia.

majlis belah perempuan : 21 Nov 2009.
majlis belah lelaki : 22 Nov 2009.

so guys..jom la tron perak yek sesape yg di luar kawasan tuh. kpd yg di dalam kawasan...sape yg nk offer aku dok umah dia mlm yg aku kene tido kuale?? hahaha.

ape2 pon...aku heppy utk ruhinah. tahniah!!

5 comments:

eimah said...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!aku dlm pantang kenduri itu owh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!kome kene dtg jenguk aku la jwb'y....hukhukhukhukhuk

nurulfive said...

wahahhaahhahahahhahauahuah...
aku dh agak dah!! baru smalam aku ckp ngan ruhinah. iye laa ibu...nanti kami jenguk awak ye. takpe..nikah tu ko join la skali weh. hehe..

orang biasa said...

Ohhhhh, tidakkkks...habis kau publishkan pasal haku.. tolong bagitau mana aku nak sorok muke weiiiiiiiii.... eleh eimah,kat thoif hariatu aku da bgtau...sini plak ko nak sadissss..kasik can la deorg lepak umah aku lak walaupun rumahku tak se gah rumah koo,huhuuu...

realisticjunky said...

xnak sewa bilik kat rest house/ safari resort ker? saja mengedik.

nurulfive said...

mar :: im thinking about ur suggestion actually. i prefer safari resort hehe..