Wednesday, November 25, 2009

entry istimewa


memandangkan cuaca yg dok mendungggg jek bape ari nih...kesayuan yg melanda...dan aku pon turut layu di sini~


rasanya member2 yg laen pon terasa kesayuan nih.
kesayuan untuk melepaskan teman kita berlepas ke UK next week.

mule2 tak terasa sgt...excited jek lebey. tapi bila detik demi detik dan mcm2 hal yg berlaku~hati aku sayuu sangat.


aku akan terasa sgt bila takde assistant bila make up kawan2 nanti hohoo. xpe gyah...mar ganti tmpt ko selama 6bulan! haha.
smalam aku dok layan lagu siti...tetibe aku terdengar lagu nih and i really feel good on it!


special dedication to Miss Najiyyah Asri~




beb...bila bukak2 balik gamba2, banyak giler moment same2. it was great!! this is part of those pics lah~. sebak aku bile bukak2 gamba neh. xpe...nih sumer moments yg telah kita semua create, kita akan create lagik moment2 yg best okeh.

thanx beb...ko byk kasik moral support kat aku, memandangkan kita mengalami situasi yg sama yakni keje sendirik. really appreciate it. dan jugak thousands thanx for always assist me mase wedding.

eh mcm byk pulak yg ade dlm pale tp tak terkeluar. its okay. aku sgt gembira utk ko ye..jgn lupe post 1st entry on your 1st day kat sane!!

i'll always pray for ur healthy, wealthy and happiness.

menuju ke destinasi chenta!!!! love u!!

i hope this song will give u strength~

video

Kau dan aku~Di waktu itu

Cuba meniti titian~Lalu tersungkur

Kita tertawa

Kini semuanya~

Kenangan saja~Dan kita telah dewasa

Engkau pun berjaya~Aku di sini bahagia

Dulu engkau~Kesorangan Kerna kealpaanmu

Oh puncanya hilang arah tujuan

Bersama beriring~Melangkah seganding

Setiap detik kau tempuh(inya)~

Dengan nafas kesungguhan~Dengar bisikku

Temanku~Genggam tanganku

Pejam sekejap matamu~Lihatlah cahaya menunggu

Gapailah setiap citamu~Dan kenal isi kulitmu

Kan ada hidup yang baru (2X)~Yang satu

Bermula di sini~Takkan hilang nanti

Bersatu teman abadi

Kan terus sejati~Mencipta lagi memori~

muahx!!

Monday, November 23, 2009

batuk : sakit kepala

batuk yg keterlaluan sampai ko takleh tido pastu effect kepale skali.
oh dasyat!! mengganggu hidup gak lah bende nih.

tp alhamdulillah aku tak sempot even batuk bagai. slalu kalo mcm nih mmg aku dh sempot abes. tp sejak aku buat teknik pernafasan 248 nih ade better sket breathing aku cume batuk nih jek la ganggu tido sket.

dan yess!! arituh buat kali pertamanya aku guna finger trigger utk mintak parking depan pintu masok mase ade talk pasal pokok jarak...dan of course, dapat parking depan pintu!! hauhauahau mcm tak percaya siot!!! tapi percaya lahh....
oh ye..aku dh turunkan ilmu kat mar, harap2 dia dpt ape yg dia mintak.
mar: buat hari2 tak benti tiap kali pas solat dan seblom tido k.

ape lagi...ape lagiiii...........

perhatian pada dak2 madid. pied kawen on 30thNov ok! sape yg pegi? aku tau ramai yg tak dpt g sbb ari isnin hehe. harap2 chekgu chekgi yg dh cuti mase tuh pegi lah reramai eh.
aku ingat nk celebrate gyah b4 dia g UK..pegi makan2 n having time lah kire kan. mar n amy tak dpt sbb isnin koje. reha katenye ok leh lepak umah aku on 29th tuh. aku mengharapkan lebih banyak kehadiran ye. dpt 4 5org pon kire okay dah. sbb kalo ramai2 kang dh consider gathering lak hoho.

kepala aku dh saket..

nanti cite laen. bye.

Friday, November 20, 2009

kisah kisah kebelakangan ini

hahahah....halo haloo...ini aku tadi ye..ber'ym' sambil masker muka. hooo sgt keras mukeku. so mmg takleh senyum walaupon setengah inci!! tapi besttt....freshhh sungguhh rasa!!
harinih ade sedikit campor baur punye prasaan. haha..nk sedey tp takde isu, nk heppy tp takde isu gak...last2 dok pk mood sampai ngantok haha. last2 wat facial resdung...legaaa.

oh ye...lagi pon tekak sgt tak best sbb batuk dh 3-4hari. batuk yg mcm tersedak2 tuh haishhh. sakit dada den...kahaknye takmo kuar pon. nih dah wat resdung ade kuar sket.

yes...malam nih buat lasagna!!!! hoyeahhh!!


lina pagi tadi.
sebelum g keje...puden nk kuar ngan mak, then dia excited bajet leh ikot la. then pakai spec ucu dia. jenuh nk pakaikan sbb idungnya pesek!! haha..tgk ar tuh siap kene dongak takmo kasi spec jatuh.

dan jugak tadi mcm biase..ikot aku masok kete nk reverse kete. arini bwk kete mak so aku dudukkan dia kat tetengah sebelah driver. then bile sampai jek nk turunkan dia, dia terus cium aku. aku ingat dia yg terbiase...tapi bila kakyam bukak pintu, dia cium lagik...oh ye...rupe2nyer membodekkkkk!!!! takmo turun weeyyyy~...then pancing dgn ayam kucing dia ok huhu.
satu yg senang psl dia...even dia beriya2 nk ikot, tp tak bawak..dia tak mengamuk. dia redha jek n kasi flying kiss!! haha..



berikut adelah gamba dia smalam pagi...behave gilar nk bergamba punye pasal. duduk tegakkk niiiii. haha. asalnye opahnye suh amek gamba ngan imran then masokkan dia skali.
yg gamba atas tuh adelah smalam petang g tesco...sejak dia rancak berjalan nih tak penah bawak dia g shopping complex. so dia sangatttttt bahagiaaaa. jalan 5tapak..benti tgk org la, balloon la, toys la, mcm2 lah....termasoklah menatang yg dia duduk tuh. mase tgk bukan main tp bila nk suh naik...geleng kemain. tapiii yg pink nih dia leh duduk. yg color brown tuh takmo.


sila abaikan gamba ini.
ini adelah sessi aku dan diriku...sambil menajamkan skil memegang henpon haha. ngarut tol pegang henpon tak pass lagik..
haaaaaa...ini lah yg waktu aku g umah dijah itu ari!!! mase nih blm ade pinggan cawan, bekas nasik lagik...sbb bila yg laen2 tuh ade mmg kitorang takde kisahkan gambo dah.
lazaatttt wehh...kari ayam, sayur kobis, ikan masin dijah(sbb b4 nih pon kt umah kg paya lintah pon ade haha), sambal tempoyak. wallaweyyyy!!
sampaikan dijah tanye aku ngan gyah..
'betoi ker kome dh makan tadi nih??' hauahauhauha tetttt!!!
sbbnye aku ngan gyah ckp laa kitorang dh makan kt umah gyah tadik tapi gaya makan mcm tak makan sehari ye!!
oh dijah..kamu mmg bertuah sbb bersuamikan si 'pakwan'(gyah ckp ye hehe)..wan sgt sporting!! insyaAllah kalo aku g kl lagik, aku g umah dijah!! heheheeh..
perut udah kenyangggg..........lalalalalalalaallaalal~

sessi cik ooi ngan imran. satu hari di pagi hari cik ooi pasan sentimental nk amek gamba camnih ngan imran hehehe. mcm laa nk buat poster kan haha..

aku rase gamba nih ade sebulan dah kot haha.
sebenarnye ini adelah minum petang. aku kan jarang dok umah...then satu hari tuh aku dok umah n bibik yg ade kt umah wat bodooo jek waktu petang. buat roti tuk bapak aku jek.
then aku tanye laa..tak buat minum petangkah?? tidak!! haha.
aku pon masok dapor..tgk ade roti, biskot, kismis, telur, cornflakes, milo. huhu...pung pang pung pang...masok oven! huhu tadaaa siap!!! eh sedap ye!! aku tak ingat ape aku letak. then aku try recall balik camne aku buat haha. tapi sayang roti takde mase tuh, dpt 4keping jek so kureng la gebu nyer.
start tuh...hari cuti aku mmg aku tak cuti, ade jek halnyer. yeah next week!! hehe.
dah abiss!!!
banyak rupenye cite aku!
dah..aku nak solat maghrib n balik umah wat lasagna~muahx!!



Wednesday, November 18, 2009

mengajar dan belajar

mulai bulan depan..aku akan buat kelas mengajar di kedai aku.

anyone interested?? hehe.




ini yg terbaik dapat aku lakukan utk letak kat blog.

tgh nk advertise dpn kedai n flyers.

agak2 ade yg nak..do call me okeh!! of maybe dropped comment here. dadaa....

Monday, November 16, 2009

hey guysss!!!!

salam buat semuanya.

hehe hari ni adelah hari gembira utk aku..insyaAllah esok2 juga hari2 gembira utk aku.

sape yg ade fb aku tuh..tau la aku ade g program 2hari kan. eh serius lah tak reti nk cerita mcmane. mmg terlebih berbaloiiiiiiiiiiii.......walaupon b4 prog tuh it still ade suare2 kecik dlm hati yg meragui kan.

mane yg tau...before prog 2hari tuh, aku dh g prog sehari dia few months b4. dan kalo kome rajen tgk tv n bace metro...mesti korang tau yg org dok cite Rahsia Tarikh Lahir tuh kan..yg CEO dia name Dr. Azizan Osman tu kan. ehe..
haaaa yesss!!! itu lah dia prog yg aku dh penah pegi dan semalam n kelmarin adelah susulan prog itu. ini bukan tilik naseb ye! betol lah kan...kadang2 suare kecik dlm diri kita nih jahat sket, suke sebut yg negative dulu sebelum cuba atau lihat atau dengar. org2 tua ckp...tak kenal maka tak chenta! mase 1st prog dulu..tak berape memberi kesan pada aku. setakat tau nombor jek la kire. but now...banyaaakkkkk sgtttttttt yg aku dh tau. dan nk dijadikan cite..aku tau ape bende yg sesuai utk diri aku. okeh..iklan jap..aku cite pasal last week punye hal eh..

7Nov lepas aku ade mengajar kelas make up kat ipoh. asalnye member aku laa tanye kalo aku leh ngajar sbb tmpt kakak dia keje nk buat bengkel tp takde pengajar. aku dok pk2...ape salahnye aku try kan, at least dpt la jugak duit poket...n cari pengalaman. seblom nih aku jek yg dok g sane sini blajar make up bagai. anddd....jengggg...oh ye, lupe lak...seblom g tuh aku dah ajak si gyah, mar...join skali(sebenarnye aku amat nervous ye...aku memerlukan org2 untuk menyokong) but then deme tak dpt...huhu agak frust di situ tapi sebenarnye its good for me bcoz aku akan berdiri di kaki sendiri(mcm la aku diri kat kaki org laen selama ni haha).
okeh...pendek cite, it was a great experience!! walaupon sekadar student lebey kurang 20org tapi bestt!! memule mmg gugup ye...gile ahh nervous!! tapi bile tangan aku start jek touch muke yg aku demo tuh...slowly the nervous fade away..chewahh. eh mmg bestt!! aku rase mcm nk buat bende tuh dgn serius sbb sgt enjoy! i really love the moment...heppy btol bile org tanye2 nk blaja sumer. dan semestinyerr...aku kene laa menambah2 lagik ilmu di dada, di kepala, dan di tangan kan. ehe.

okeh balik pade cite course yg aku ckp tadik..dan!! sebenarnye potensi aku lebey kepada pendidikan. sbb aku dh refer kes aku nih pade Dr and dia suggest aku concentrate on mengajar. aku boley on bisnes...tapi aku jadikan mengajar sebagai main business. so aku dpt income dr both of the business lah. hmm menarik!!

mungkin..pasnih aku nk tukar phone number, sbb kalo org cina deme kate tada ong! haha. diz number is not good for me...sbb it always give me pressure. sayang nak tukar..sbb aku suke num tuh tapi ape boley buat. nak pakai sampai 2 num mmg bukan minat aku...nanti runsing!! hp satu pon slalu buat tatau...kalo 2 taktau lah aku.

to my gerlfrens~...jom la weh lepak2 minum kopi sambil bersembang. mmg rugi sgt bile kita tak tahu ape kelebihan diri. jgn la risau...aku bukan suh kome masok kelab ape2 okeh haha. cume kalo tanye aku personally..aku mmg akan suruh kome join program2 Dr Azizan. tak sia2 aku rebut peluang yg rm30 yg mule2 dulu.

wut i feel now???

I FEEEEEL GOOOOOOOD!!!!!!!!!!!!!

:: eh lupe plak...tak jadi cameron. its penang!! yess penang!! haha.

Friday, November 13, 2009

kap wau sin wau ta

sama dengan

KUSUT

lagi

and

again


ohh tibe2 bile dh masok opis(keje la kire)...rase mcm byk gile keje!!
esok n lusa ada course kt ipoh...2hari penuhh ye.

dah 2minggu keje non-stop. kamis last week pegi lepak2 kt manjung + karaoke skali tapi mlm tuh g ipoh lak beli tiket. sampai umah dh kol 1pg. esoknye pas keje..siap2 g ipoh gak, nk anto mak n puden naik bas g jb..smpai umah kol 1pg gak. ari sabtu..ade klas ngajor make up kt ipoh, ptg sampai kedai ade cstmr(on the way ke kedai tu, singgah beli tiket leen kt bandar U smpt lelap dlm kete ye)...mlm tuh sampai umah siap2, g anta leen naik bas pulak. sampai umah kol 12mlm.
ahad keje dlm keadaan gelong. isnin pepagi anto kak ipar keje then sampai umah main2 ngan budak then bfast n keje. ptg rush g bt gjh kunun nk beli tiket..tp kaunter tutup. kol 5pg selasa amek mak n puden naik bas turun bota. kol 8pg puden anta g ktm station amek train ke kl ade course...abes course g umah gyah, g makan umah dijah, dijah n hubby, gyah skali baik ati anta aku ke bangi(thousands thanx lah kt korang!! dijah...the dinner was so superb!!). kol 12 lebey kuar ngan ayeh lepak sampai kol 3.30pg. rabu bantai tido sampai kol 11. mata rasa letih betol.
(oh ye...on the way ke kl, mase dlm train..dlm sms, my fren's husband baru pulang ke rahmatullah. innalillah...al-fatihah)
abg ajid anta ke kl sentral skali ngan kids skali, ikhwan n izzati. train kol 6..takpe lah dok situ dr kol 4lebey pon. lepak food court.

naik train kol 6 lbey sket. org biasenye kalo tmpt terang mmg takleh tido ye..aku takde dah nk pk sumer tuh. terang pon blasahhhh jaaa. tido dlm train. dlm kol 8 terjaga. tak tido dh coz dh sampai slim river...takut terlepas.
sampai bt gjh aroung 8.50pm...puden lom sampai, g surau jap..sementara ngah musafir...jamak ape patut. puden sampai...xde de aku nk makan kt luar, mmg serius penat. dinner kt umah jek. kamis... ngan kak ct, g sungkai..ziarah member yg aku ckp tuh. sedih...muda2 lg husband dh meninggal. anak baru umo 7bln.
sampai umah kol 6ptg..huuu.

ngah pk esok n lusa ade course gak kt ipoh. td ade kawan call...ajak pegi ade talk kt ipoh. bunyi mcm menarik tapi tgh pk kepala yg letih, course yg mcm menarik, dan NURKASIH!!! hauzhauhuahau....motiffff entry neh sebenarnye!!!!!!!!!!!!!!!!!!

and now..im thinking n imagining of Cameron Highland~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Friday, November 6, 2009

kusut

eh tau tak bile ko mcm mood ngade2 nk bukak blog2 kesukaan tetibe 'u are not invited bla bla bla..'~oh sgt berkerut dahi dan SHIT lah! tak pasal2 aku emo. sedangkan org tu pon tatau aku suke bace blog dia. dan..aku tak penah kacau2 ok...setakat mengagumi penulisan dan ape2 lah kt blog dia. apsal pulak tetibe nak private!! ishhh tak suke lah!!

amat emo aku. ya..bukan psl blogger tu sebenarnye. sebenarnye pasal life yg agak kusut skang neh. byk betol bende yg sebenarnye ade dlm pale otak aku tp aku tak jalankan benda2 tuh so dia dok senyap jek kt situ..bile mcm terjage dr mimpi, baru sedar yg there's a LOT of things yg perlu aku buat dan pikir. ohh serius tlg lah jgn stress wahai cik ooi.

tanak ah stress...nyakitkan otak jek nanti.

Tuesday, November 3, 2009

BISNES TANPA MODAL






hoh..gile best tajuk entry kali nih!!! amat besttt yeee.


last week aku g talk satu brand nih..deme offer bisnes francais tanpa modal. mmg tanpa modal. pasal ecosway. sape yg penah dgr...marilah meramaikan umat utk join program nih. bebtol menarik!! sape2 yg mmg target nk buat bisnes..aku rase bende nih is a good start. dah namenye tanpa modal kan...so byk la sket keje nye. ade kursus..ade training..interview..syarat2. oppss lupa...WANITA sahaja!!! hehe...lagi best weh.



aku pegi talk tuh dgn gyah...gyah turun dr kl, dgr skali. naik train. hehe cam klaka jek sbb aku 1st time pegi station bt gajah nih.


okeh sambung cite pasal ecosway. ecosway nih skang buat mcm watson...dah tak mcm stokis yg dulu tuh. so customer boley pilih sendiri brg yg dorang nak atas rak sendiri...pakai bakul. mmg best!! aku dh tgk kedai nyer...brg2 pon not bad, bykkk sgt. air minum pon ade. huhu mcm jakun ye sbb aku tak penah tau sgt brg2 cosway neh...yg aku tau brg2 cosmetic dia jek.



aku mmg harap kawan2 aku dpt join jugak...ini peluang yg amat baguss.



actually byk jek psl bende nih nk cite tapi mcm sikit jek aku type neh haha. serius banyakkkk.


hm..aku kene focuss!!!!!!!!!!!!(tiba2 saiko kan!)
journey to the west....heheheheh
eh silap...
journey to excellent~~ngehekk..

setibanye aku ngambik gyah

hehehe

kt pizza having lunch

sempat lagi g kedai member wat demo 'chantek' ye.

lihatlah beza...muka kanan dia udah di'demo'.

sape nk chantek angkat tangan!!

serius sipi2 jek train nk sampai...mata gyah dok nengok train ye haha

ape2 pon really had a good time mase tuh.

moge2 pintu2 rezeki akan luas terbukaaa pasni.