Monday, November 16, 2009

hey guysss!!!!

salam buat semuanya.

hehe hari ni adelah hari gembira utk aku..insyaAllah esok2 juga hari2 gembira utk aku.

sape yg ade fb aku tuh..tau la aku ade g program 2hari kan. eh serius lah tak reti nk cerita mcmane. mmg terlebih berbaloiiiiiiiiiiii.......walaupon b4 prog tuh it still ade suare2 kecik dlm hati yg meragui kan.

mane yg tau...before prog 2hari tuh, aku dh g prog sehari dia few months b4. dan kalo kome rajen tgk tv n bace metro...mesti korang tau yg org dok cite Rahsia Tarikh Lahir tuh kan..yg CEO dia name Dr. Azizan Osman tu kan. ehe..
haaaa yesss!!! itu lah dia prog yg aku dh penah pegi dan semalam n kelmarin adelah susulan prog itu. ini bukan tilik naseb ye! betol lah kan...kadang2 suare kecik dlm diri kita nih jahat sket, suke sebut yg negative dulu sebelum cuba atau lihat atau dengar. org2 tua ckp...tak kenal maka tak chenta! mase 1st prog dulu..tak berape memberi kesan pada aku. setakat tau nombor jek la kire. but now...banyaaakkkkk sgtttttttt yg aku dh tau. dan nk dijadikan cite..aku tau ape bende yg sesuai utk diri aku. okeh..iklan jap..aku cite pasal last week punye hal eh..

7Nov lepas aku ade mengajar kelas make up kat ipoh. asalnye member aku laa tanye kalo aku leh ngajar sbb tmpt kakak dia keje nk buat bengkel tp takde pengajar. aku dok pk2...ape salahnye aku try kan, at least dpt la jugak duit poket...n cari pengalaman. seblom nih aku jek yg dok g sane sini blajar make up bagai. anddd....jengggg...oh ye, lupe lak...seblom g tuh aku dah ajak si gyah, mar...join skali(sebenarnye aku amat nervous ye...aku memerlukan org2 untuk menyokong) but then deme tak dpt...huhu agak frust di situ tapi sebenarnye its good for me bcoz aku akan berdiri di kaki sendiri(mcm la aku diri kat kaki org laen selama ni haha).
okeh...pendek cite, it was a great experience!! walaupon sekadar student lebey kurang 20org tapi bestt!! memule mmg gugup ye...gile ahh nervous!! tapi bile tangan aku start jek touch muke yg aku demo tuh...slowly the nervous fade away..chewahh. eh mmg bestt!! aku rase mcm nk buat bende tuh dgn serius sbb sgt enjoy! i really love the moment...heppy btol bile org tanye2 nk blaja sumer. dan semestinyerr...aku kene laa menambah2 lagik ilmu di dada, di kepala, dan di tangan kan. ehe.

okeh balik pade cite course yg aku ckp tadik..dan!! sebenarnye potensi aku lebey kepada pendidikan. sbb aku dh refer kes aku nih pade Dr and dia suggest aku concentrate on mengajar. aku boley on bisnes...tapi aku jadikan mengajar sebagai main business. so aku dpt income dr both of the business lah. hmm menarik!!

mungkin..pasnih aku nk tukar phone number, sbb kalo org cina deme kate tada ong! haha. diz number is not good for me...sbb it always give me pressure. sayang nak tukar..sbb aku suke num tuh tapi ape boley buat. nak pakai sampai 2 num mmg bukan minat aku...nanti runsing!! hp satu pon slalu buat tatau...kalo 2 taktau lah aku.

to my gerlfrens~...jom la weh lepak2 minum kopi sambil bersembang. mmg rugi sgt bile kita tak tahu ape kelebihan diri. jgn la risau...aku bukan suh kome masok kelab ape2 okeh haha. cume kalo tanye aku personally..aku mmg akan suruh kome join program2 Dr Azizan. tak sia2 aku rebut peluang yg rm30 yg mule2 dulu.

wut i feel now???

I FEEEEEL GOOOOOOOD!!!!!!!!!!!!!

:: eh lupe plak...tak jadi cameron. its penang!! yess penang!! haha.

4 comments:

realisticjunky said...

lor apesal ko x ckp ajak sbb ko nervous.aku ingtkan ko sesaja ajak.lenkali cakap, C.A.K.A.P. aku ni kan ker amik apa yg org cakap jer.xde nak 'read between the lines' nyer.rasa bersalah ler plak.
p/s: wei camner ko ttiba bleh decide sendiri 'it's penang?' ko gi cameron ngn yanti ker?

nurulfive said...

huhu...takpe, its good for me pon. cume biase arr gugup2 memule tuh kan but it was FUN!!! tak sangke fun mcm tuh skali! eh penang tuh bukan ko yg ajak ke?? taknak ar cameron...ujan jek manjang. tahun depan!!! hahaah..

nusk said...

london la..ada bran???kakaka berlagak!

nurulfive said...

haha of course!! london..here i come!!