Friday, May 29, 2009

teka teki madid's

hallo!

selamat sejahtera!

tadi siang aku dpt call...hm berita yg agak best ye.

khas utk rakan2 skolah lah especially.

insyaAllah sorang kawan kite akan di'ikat' raye neh...haha.

serius tak caye.

cube teka?

bukan aku ok(tp doakan la skali eh ehe)..

sile sile...sile teka bersame2 ok.

Wednesday, May 27, 2009

konsert SATU Siti Nurhaliza

dah dua hari nih makan hati jek coz nk sgt pegi konsert siti kat IB tu nanti.
mcmane eh?

tadik aku dh tgk seat..mungkin nk beli yg rm250. memule berangan nk beli yg rm300 tp mahal sgt (walopon beza 50 jek ye)..

oh seriuss...aku mmg nk pegi!! dah lame tunggu konsert solo dia kat malaysia...mase yg dulu kat bukit jalil tuh aku blm minat dia lagik.

hm...masalah lg satu, sape nk pegi ngan aku?? mesti semua tak sanggup nk beli tiket 250 kan.
arrrr.....gane neh. blur dah aku neh. tetibe aku tersedar...takde org yg aku kenal fanatik ngan siti. ade...tp aku taknak ajak dia ahhahaha apekah?? aku ingat nk booking tros arinih tapi aku dok pk plak..mcmane kalo takde kawan nk pegi? sensorangkah aku?? tidakk!!

nak g konsert siti...nk g konsert siti....nk g konsert sitiiiiiiiii................................

jom la.............

Tuesday, May 26, 2009

anjakan paradigma :P

hola!!
tak tau nk mulekan mcmane neh.
so...last weekend aku ade course kat heritage ipoh..
PEMBANGUNAN JATI DIRI
(menggunakna kaedah ESQ & NLP)
alhamdulillah...i learned a lot! walopon sebenarnye kite sumer dah tau but bile join diz course, semua tuh lebih jelas dan kite blaja how to manage all those things.
mudah-mudahan aku dapat manfaatkan sebaiknya ape yg aku blaja 2hari tuh.
aku makin paham psl semua..psl nature. hm mungkin takleh nk type sumer kat sini. dan maybe gak sape2 yg dah pegi paham ape yg aku maksudkan.
aku teringin plak nak amek 5days NLP courses ngan the same motivator.
coach kami utk course tu adelah : Ungku Azlan Shah bin Ungku Chulan
tak byk gmbr aku snap bcoz taknak missed pape yg dia ckp. so ini jek la gmbr yg dpt aku snap...
opsss...lupe lak;
mar: aku dh tau ape Anjakan Paradigma ok! haha..

memule aku tgk dia neh mcm rizalman...but then disebabkan aku tak suke rizalman, aku ignore kan aje heheheh...

tea break!! ini breakfast utk 2nd day.
1st day mmg lupe tros bwk camera ye.

oh...sesiapa yg kenal aku mesti tau yg aku takkan penah nk gmbr2 ngan presentor ke ape but this time cam budak umo 10thn ok!
see the smile!hahahah..


hauahuahau...video nih lawak giloss!!!
mase nih cite psl perbezaan otak lelaki n pmpuan..


dpt snap kelam kabut jek neh

heheh..utk pengetahuan, aku dok depannn skali (lgpon bkn ramai sgt pon, 15org jek)
tuh sumer brg2 ungku azlan..laptop dia n speaker.


gmbr di atas mase conclusion..
sebak..mmg sebak ar.
for the first time aku manfaatkan sepenuhnye motivation course yg aku pegi dan aku rase really good!!!


ini sessi last...sessi ngan HASANI. hasani adelah company yg organize this course..dia byk organize course under smidec.
aku ade suggest wat MetaFizik course plak..hehehe.
aku siap ckp kat family aku..
kalo la kite byk duet n takde masalah ngan duet..pegi amek course tuh satu family. mmg best!!

so guyz...itu jek kot.
nanti aku update lg.
bz sket neh...dadaaa...





Friday, May 22, 2009

memaham yg tak relevan

aku tak faham

kenape tak grow??
kenape nk besarkan hal yg sebesar ibu jari jd sebesar 2penumbuk?
kenape takleh berpikir seiring umur?
kenape aku type semua ni?
aku bagus sgt ke?
kenape la jadik mcm ni?
mcmane aku nk cube jadik org yg memahami manusia yg aku takleh nk paham?

mar..aku teringat yg ko ckp hadith tuh............

nur maisarah ::))

smalam aku cuti(tiap kamis mmg offday kedai aku)
so kebetulan ari rabu maisarah(anak buah jiran kedai aku yg kamceng sama aku) admitted sbb infection dalam perot.
aku mmg dh set smalam taknak g memane coz byk keje laen...then ptgnye aku g ar ipoh same adek kesayangan intan payung berlian perak haku iaitu poden!
alahaii...kesiannye adik aku sorang neh bile tgk kat spital. tapi jgn tertipu ye dgn lakonan di bawah...dan dan wat muke saket bile aku tala camera haha.

mase ni dia sedut oksigen..dia ade sempot.


hoho...lihatlah sayaa...relax jek memain ngan ibu

aku tak paham ape motof dia takmo bukak selimut mase neh

sile tgk bebtol..bukan makanan org saket pon, org tak saket yg lelebih ye kami2 neh..

ehhehe...mase ni aku nk gerak dah. jenuh suh senyum...

dlm pade tak senyum..angkat gak tgn bile aku suh..
sarahh...sarah....




IPOH HAINAN CHICKEN RICE
arituh hari selasa aku g malim nawar..ade hal sket, then alang2 aku g ipoh teros. niat di hati nk ajak mar kuar tapi dia lak menunggu org dtg umah dia so takleh nk kuar coz risau mase kuar tuh tetamu sampai.
disebabkan aku bersame adinda..so takleh ar nk lepak dlm umah mar kan
then mar suh aku try nasik ayam kat town..baru dan sedap katenye.
aku pon smangat g cari ...ok laa tak susah nk carik..
disebabkan name kedai nasik ayam...mesti lah order nasik ayam kan? haha so aku pon order lah nasik ayam roaster n adik aku nasik ayam steamed tapi yg adik aku order udah abes...so aku suh adik aku amek nasik n ayam lemon(wahhhh....yum yummm)

ok lah kan...dia serve dulu sudu gerpu n sambal sblm yg laen sampai.

aku dh mcm tak wujud dah haa..si poden dok online. kat tmpt neh ade wifi.


hehehhe air ini lazatt!! ape tah name nye..air ambra..amra tah...laen bahase..kedondong. adik aku ice lemon tea..

ini jek la yg poden pandang aku sket..tuh pon jeling jek bile aku snap gamba.


see..lawa kann deco dia. simple jek. dan MURAH!


yummyy..makan time!!!
nasik ayam..ok la..bukan tahap lazat tak terhingga tapi ayam lemon mmg best!!
huhu aku lagik byk sental lauk adik aku kot! hahhaha..

alhamdulillah.............
















alhamdulillah

pertanyaan demi pertanyaan coz aku tak update psl life aku.
hoho..

how and where to start eh...

oh ya...aku bz sket skang neh..ade keje nk buat then ade staf baru so kene perati sket. pastu byk buat research sket...banyak ke sket eh?? hahaha lu pikir lah sendrik!

hmm kisah kat umah aku tuh..alhamdulillah dh setel, harap2 tak berulang lagik. stendet ar kan gangguan2 pelik2 neh kan...saje kot nk ngaco2, dah tuu tak penah kene kaco kan.

ape lagik...ape lagik...ape lagik....

haaaaaaaaa.............dah tak reti nk menaip neh!!
ade bende2 yg takleh nk type kat sini kot...haha kang kene tangkap poliss hahaha tetttttt!!!!!!!!!!!!

nantilah aku wat entry laen plak...........

Saturday, May 16, 2009

aku sudah parah!

waaa.......aku sudah parah ye! ape kes letak video commercial hybrid pulak kan! hoo...naseb bek blom tahap g honda n duduk berangan dlm show car tuh kan.

takpe2..aku masih waras dan sedar diri.

ini target aku..ini target aku..ini target aku..

civic hybrid..civic hybrid..civic hybrid.....(sambil terlelap...)

dushhHHhhh....

video

kawann kawannn....sile doakan saye. semoge perjalanan aku menuju ke destinasi cita dipermudahkan dan moge segale halangan serta aral yg mendatang dapat aku hadapi sebaiknya.

kadang kadang..bila kita tidak terlalu meletakkan harapan, peluang amat mudah dtg hingga kita sukar nk mempercayainya. alhamdulillah..Tuhan itu Maha Penyayang dan Pemurah, aku antara orang2 yg beruntung bila diberi peluang ini.

Ya Allah...bantu aku.....aminn..

this is just the beginning...

kepade chekgu chekgi...

video

hehehe...kepade guru2 di malaysia, selamat hari chekgu!!

smalam aku dengor radio..pehtu cam pelik org dok wish sane sini..coz seingat aku, 16mei hari guru.

so tadik..aku dah msg chekgu2 aku yg aku kontek sampai skang. tak la ramai sgt pon...3org jek. then tah cane kali neh aku ber'ayat2' plak kan..hehehhe mengasah bakat seni aku neh.

so...dgn penuh perasaan...aku sampai kedai, aku cari video hari guru huhuu.

best kann lagu neh..ever after!

anyway..kepade kawan2 aku yg chekgu @ teacher @ ustazah @ pape yg berkaitan mengajo...aku ucap lagik skali

SELAMAT HARI GURU!! JASAMU SUNGGUH MURNI!

Friday, May 15, 2009

enjoy satu org

halu haluuuuuu...................

heheheh hari ini dimulekan dgn gumbira ye sbb excited nk apdet tatapiiii enggak bisa connect!! ptg baru boley..so dah nk senja nih baru laa terkedek2 update itu ini. heheh...semalam(kames), seperti biase aku tak koje...cuti kedai kann.

so...asalnye aku dh plan baekkk punyee(bak kate si zizan)..nk g ayer tawar(bwk kete abg midi g bengkel), then g anta tiket bas sepupu aku(amir) kt utp, then direct g ipoh nk g bali's massage nak memanjekan diri n jumpe mar ptg tuh. BUTT...pepagi tuh dpt call dr amir...

'kak ul, amir takleh balek arini ar..balek esok, akak tukarkan tiket eh? tukar tiket esok ptg(yakni harinih).'

aku pon yg blur2 blm bangun tido nih pon ha haa jek...sambil dok pk apekah yg terjadik pade plan haku?? huhuu....
aku pon duduk sat..menung...pikir cemane. then..dpt lah conclusion nye. g parit:renew lesen, g seri iskandar:tukar tiket n anta tiket kat amir, g ayer tawar:bengkel,

then....tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......................





lihatlahh....indah sungguh signboard ituhh...
inilah yat sum reflexology! dia ade kat ipoh jugak..actually aku tak penah try, tapi disebabkan tak jadik massage2 kat ipoh...aku blasah redah jek yat sum neh. and...murah ok!!! aku wat foot reflexology+head, neck and shoulder massage = RM48only! 60min yek. wahhh puass hati hakuu...
























hehehhe amek pakai henpon yee...takoty kang dia marah plak aku snap2 flash2 gune camera kann. huuu bestnyehh...tak rase pon satu jam dah sudahh.
sahabat2...u all should try lah!
(atau adakah aku jek yg baru try? hahahah)
bile dh try...aku cam nk wat tiap2 minggu plak hehehe, tukar aktiviti laut ke urut2an. hehe..




sape nk lempang aku skang?? hahha...
ini pas kuar dr yat sum tuh...muke pueh hati giloshhh...
ishhkkk...amat selonot!!

kunun2 penat la kan pass massage..tapi kalo pas reflexology, tidakkah anda hendak test kekuatan kaki anda?? hahaha...cube bace ape di otak aku mase neh!
aku terbayang bakery chantekkk baru bukak kat situ...aku g sane beli pastry sesikit nk test.lupe snap gamba..excited sgt kot. ade bluberry tu sedappp...tapi tart dia tak best, takleh lawan kedai kek 'bodo' kat bt gajah hehe.






KEMUDIAN.....


apekah??
itu pon nk tanye??
inilah dia.....gempak tak stiawan?? dulu ini laa arasuu...yg 4henget jek tgk wayang, skang dh upgrade ye. dulu amat tak wangii...tapi tatau la nape aku layan gak hahahha.
dh tatau ape yg buat sensorang kan...so teringat lak cik mar kate wolverine best, so layannnnnnnn.






elok jek beli tiket...terkincip2 aku nk ke bilik ayor.
haaa...tgk tuu...lawa kann pintu toilet dia.
aku nk wat gak laa kat pintu toilet kedai haku nanti. pehtu aku saspen plak nk masok dlm...yela kan, mane la tau..indah kulit dr isinye(ade ke words ni??haha)
but no worriess.....
elok saje aku masok, belok ke kanan....
wahhhh...lupe lak aku yg tak tertahan tadik kann...










chantekk kann kawan2????
siap ade lantai tinggi sket neh...tak paham aku ape konsepnye huhu.
tapi amat sesuai bile beratur reramai yek.
bersih...wangi...udara segarr....
wahhh over dah haku neh...


sape2 yg dok perak...sile tgk ini!!
lawa kan ID dia? ni jalan kat dlm cinema neh tau.
nampak sgt takde org kan...aku leh snap2 gamba lagik neh haha.












ohhhh ini serius....mane penah aku leh snap gamba wayang mcm nih! kecuali aku keje ngan gsc ke kan. fuhh.........aku seorangg!!!! hahahhaha











bughukk muke haku tapi ape pedulik!
nak gak snap kann....lalalalalalalallalalalal















yg nih mmg takleh blah...ngah feeling2 tgk wolverine....aku snap gak lagik hahahah

nak tgk wolverine 2!! hahahaah.....










weh sape tgk sampai abes? aku kan...elok jek naek credit tuh..aku tros gerak. bile dah jalan dalam 10langkah, aku dgr ade ckp2 lagik. waaaaaa....aku missed!!!


:: psssss..........mcm ade cite panassss jek kat umah aku lagik. hummm...esok aku apdet ye!!

Wednesday, May 13, 2009

huhhhh

wut the FFFFFFFFFFFFFFFFFissssssssssshhhhhhhhhhh!!!

ishhh tak kepaham lah hakuuu.....zambry sehari, nizar semeenggguuuu??!!! aku kah yg bengong sbb emo?? mesti org laen gelak2 tgk aku emo sambil ckp(laa...stendet laa, biase laa...dh leh agak dah bende camnih). even aku dah agak tapi masih emo coz org2 yg kunun educated..leh camtuh??

la lallalallallalalallalalal......................nk tutup kedai dahh.

esok offday..........hmmmmmmmmmmmmmm silap2 aribulan g tgk wayang sorang tak pun mandi lauttttttt.....sorang???? gilaa. hahahaha....

anyway same2 sedekahkan al-fatihah kepada Raja Datuk Seri Baharom Almarhum Sultan Yusuff Izzuddin Shah, kakanda kepada Sultan Perak.
(manusia hanya merancang...Allah lebih berkuasa.) ko phm kan mar??? ehe.

update hari ini...isu dan isu

kenape aku tak update?? tettt...ade la sbbnye, takleh nk sambung dah cite yg psl umah aku tuh.



alhamdulillah everything dah mcm cool down sket. kenape?? bak kate wonderpets la kan...ape yg penting? kejeeeesamee...!! hahaha...thanx utk kome2 yg doakan aku. tapi ntah nape aku mcm ade 'trauma' sket ar...still mcm tido tak nyenyak. ntah ar...moge2 xde ape2.



okeh...next! MARY ANN saket..sape yg knal mary ann? haa...ini la mary ann yg dlm SANAY WALA NANG WAKAS tuh. huhu..tak ahh, kakyam = mary ann. saje kerabat2 aku kasik name glamer kat dia. kwn2ku...kome stay panggey kakyam ok, heheh. smalam mak aku call waktu aku kat kedai..mak aku bwk kakyam g spital(aku dh nyampah dah sbb b4 neh dia suke wat drama pengsan2) tetapii...kali ni real la kan. dia takleh kencing 2hari so bwk g check n wat salur kencing tuh. kesian jugak aku kat dia smalam tapi taknak tanye2 coz kang jd version laen plak kalo dia sendirik yg cite. ambik perhatian ye kerabat2 chekgu din...sile bersedia dgr cite2 mary ann bile kome balek nanti ok! ehheheheh...



lagik...ape yg nk diupdatekan eh?



actually mcm byk jek bende jadik dlm 2 3 hari neh tapi tatau nk cite cane or ape..mcm dh hilang ingatan lak.



oh ya...special thanx to cukuan(pakcik aku), abg ajid, mar, shimah, gyah, frens..yg tlg aku n family dlm hal2 huru hara neh. opss...lupe plak, poden yg teman aku tido haha..mlm td abg midi teman coz poden g test muet kat arau huhuu. wahhh mcm siti nurhaliza dah aku neh.


PERAK

ini lagik satu isu yg buat aku mcm tak reti nk update ape kt sini. sedey dowh...sebagai rakyat perak, aku sedih dgn ape yg jadik. aku taktau ape semua nie..(ok..aku tau, tp aku tatau kenape nk dicomplicatedkan sampai mcm nih skali). yela kan...benda politik, masing2 ade kepentingan.

aku takleh terima perbuatan dorang HERET Speaker tuh..itu mmg tak perikemanusiaan lgsg! yg org tau...heret jek..yg betolnye, kene cekak..angkat dr tmpt duduk tuh idak pulak tunjuk dlm berita. ishhhkkkkkkk......................emo skejap.
aku tak bape bekenan nk sebelah sape2, kang ade jugak bgado kat blog haha. INI BUKAN BLOG POLITIK OKAY! ini selingan2 jek...baru laa original org prk kan. kang kate aku tak sensitif dgn negeri sendirik pulak kang kann.

dah dahh...maleh nk sentuh isu perak, ngan org tertentu jek leh bual psl neh. hehehe tapi bagus gak coz aku ade laa bende nk buat mase lapang membace2 blog bile bosan haha..

okay guyz...ade cstmr neh...esok2 kite sambung. daaaaaaaaaaaa..........................

Sunday, May 10, 2009

cerekarama tanjung medan

tadi ade cerekarama kat umah aku.

ntah ar..nk cite pjg..pjg sgt. pendek cite...cousin aku(paeh) balek umah aku arinih. puden pon dh sampai. dlm erti kata laen...lega sket aku, at least leh gilir berjage mlm kan. cu kuan(pakcik aku) pon ade call aku tadi..dia kate dia ade kat area kg, pape hal call dia..dia dtg ngan kwn2 dia. alhamdulillah..byk tgn dan kaki2 yg menghulur bantuan. ehe. then bibik wat drama ape pon aku tak paham. kami dh jadik cam org bengong dh skang neh.

tadik siang mak aku contact polis and plan lah itu ini. memule aku ingat polis yg suggest..rupe2nye bibik yg plan n mak aku ikot jek?? hahhaha. okeh cntinue. nk jadikan cite...plan si bibik tak bape nk jadik. so polis yg standby pon mcm tensen dah sbb deme dh kumpul org..jugak kumpul org kampung. tapi ye la kan..bende yg SESUATU neh bukan leh kate. nak jadikan cite..polis dtg umah aku. ramai okk!! terkulat2 aku tadik. siap ade polis naek bumbung umah aku nk tgk ade ke idak nyorok. tapi kalo org berILMU neh mane nk tau..leh ilang camtuh jek. ade kesan kopak tuh masok umah. tapi manusia itu..tidak dijumpai.

but..ade mamat neh(lan namenye) dia mcm ade gift la, dia kate mmg org punye keje n dia pusing umah aku n ade lagik footprint! fuhh. dlm erti kate laen..he is still around here. nyorok kat semak2 yg ade kat umah aku neh(nampak nor bersemak2 umah aku haha). now on..aku dok dpn tv,seblah adik aku n seblah lg paeh(atas kerusi pjg) huhu, serius ini perasaan yg sgt berbeza dr smalam! lega sket...tapi risau makin byk.

mcm2 persoalan yg timbul arinih..dan kami pon dah boley berpikir dgn lebih teratur. skang ni plan laen pulak..kali ni semua tido kawasan depan, bilik belakang kunci..mak aku kate kot2 stranger tuh bolos ke bilik(ishh..) so takleh la dia ke depan coz dh kunci. skang paeh tak tido lg..katenye takmo tido. aku neh kunun nk merase tido normal tp dh 3mlm kot aku tido waktu org bangun so mcm susah lak nk tido.

abg ajid(abg sulung) kate nk tanyekan ade org dekat umah dia mcmane..mak aku pon ade nk jumpe sape tah esok. so kire ade banyak la usaha skang neh. bayangkan la tadi dlm kol 12lebey mcm pesta umah aku..beramai2 dok luar tgk umah. chewahh aku mmg kompom enterprem kan. sian kan polis..keje deme mulia tapi kesian kalo kes2 pelik cam kami neh. yelah..dorang nk ade bukti kalo ade usaha pecah masok ke ape. naseb bek polis2 ni baek..mmg ade yg garang, tapi yg baek tuh mmg kasi hp num dia if anything urgent kan.

leganye bile kaum adam makin ramai kat umah aku neh...

Saturday, May 9, 2009

wut should i do? or say? or act?

aku baru sampai kedai. pg tadi aku tunggu semua org bangun...kol 6.15pg bibik ngan kakyam bangun. then dorang masok toilet, g dapur nk siap2 semua...tak lame pehtu kak ika turun plak. aku sgt letih! aku kejut mar...suh masok bilik coz nanti anytime abg aku turun plak. aku stay dpn laptop..then kak ika bawak lina turun..dia dok golek2 seblah aku then aku g toilet and subuh. aku dah tak larat gilar..aku shut down laptop n masokkan dlm beg dlm keadaan meniarap coz aku mmg letih..kepala aku berat gilar.

aku rase dlm kol 7lebey baru aku tido..flat! dlm kol 10 kot mar kejut2 aku tp mmg aku tak larat. aku sian kat mar coz dia nk balek tepen tapi mmg aku tak daya nk bangun apetah lg nk anta dia g ipoh kalo aku bangun gak mase tuh. aku bangun last2 kol 11.30pg..tak la puas tido, but at least lega gak dpt dlm 4jam tido.

sepanjang dlm kete aku byk pikir. mar ade ckp..i have to do sumthing coz nanti kita tatau ape stranger tuh nk buat lagik. aku tau n paham cume aku mcm terlalu byk pk sampai takde ape pon yg jumpe jalan penylesaian. dlm kete td mcm nk nanges waktu drive..aku pk mcm2. akucube take it easy tapi aku takleh. ape yg easy bile org naek bumbung rumah ko!! sampai jek kedai tadik aku bukak laptop tros...ini jek tmpt yg aku rase nk melepaskan semua yg aku rase. dapat pulak bace msg gyah...tros meleleh air mate. aku tatau la. nak cite kat abg aku ke? serius ke utk aku cite kat sedare mare? mak aku mcm relax jek? or mak aku taknak tunjuk yg dia risau jugak? aku tau umah aku mmg cukup utk melindung kami..tapi bile org yg sanggup panjat bumbung...anything can happen! ntah dia jumpe jalan masok yg kami pon taktau.

aku mintak sgt hati aku tenang. arini puden(adik aku) balek...lega sket, at least aku nk mintak dia mintak tlg kawan2 dia ke. ntah la. kawan2...thanx doakan aku. aku syg korang!!

stranger saiko yg bodohhhhh

sure la kome dh bace blog mar(sure lah coz dia yg conquer laptop aku dulu ok elok jek lepak dpn tv neh) now mar dh tido..thanks weh sanggup teman aku sampai kol 4lebey. hm aku dah takde perasaan dah ni. takut yg melampau sampai jadikan aku tatau nk rase ape lagik.actually aku agak frust bile kak ika call suh balik gak coz dah berangan2 ngan mar nk lepak umah dia(my 1st time ok) n layan komik sgala. but then...family come 1st la for sure.

aku pon taknak memeningkan pale otak aku dan aku decide balik gak. dah lewat tp mar temankan aku balek so no hal lah.sampai je umah...terang benderang SEMUA lampu luar ok!! aku parking kat luar umah, bukan dlm garaj coz dlm pale dah pk memacam...then tunggu pintu bukak baru konfiden nk kuar kete. mcm ape jek tapi itu perasaan aku yg sebenar.

masok umah jek..wat mesyuarat bangku kat hall umah aku, mak aku dok cite itu ini n kak ika pon turun bawah. bla bla bla...bersurai, siapkan tmpt tido..aku g meja makan then dgr ade sumthing kt bilik blakang DANNNNN sgt bising bunyi atas zink. memule aku diam..mak aku pon senyap sebelah aku, aku cube tgk dr zink yg transparent tuh but pale kacau bilau ngan bunyi 'berjalan2 makan angin' atas bumbung tuh. mak aku jerit tapi makin rancak bunyi nye.
aku dah cuak..bile cam lame sket baru mar join kitorang n she saw the shadow of the stranger!! aku dok amek hp nk call polis wahab. dan suara aku sgt org yg susah hati + cuak + takut = ???? lu pikir la sendirik!

malas nk type ape yg jadik...cume nye polis wahab ckp2 ngan mak aku n bunyi tu still. then kak ika turun n ckp2 psl polis kt blakang n tak lame pehtu slow down n ilang. hooo...aku tak penah ade perasaan ini.

kami dok kecoh2 lagik...then ade lg bunyik tuh. bukan nk ckp ape..mmg biase bunyi2 tapi bukan bunyi ini!! aku kenal mcmane bunyi2an yg ade kt umah aku neh. then aku dah berlengas..g mandi, isyak sumer then sembang2 ngan mak aku n mar. lewat gak mak aku naik atas..but ok lah coz aku berdua ngan mar kan, pape hal tak lah aku menggelabah.

aku berpikir...mcmane esok2? ape yg stranger ni nak?? sape yg sampai sanggup naik bumbung bising2? ade kesan tapak kaki berlumpur kat blakang mase polis2 dtg..mak aku tgk(aku blm sampai dr ipoh mase tuh). oh my...baru kejap ni aku mcm dgr bunyi but tatau ar kucing ke ape. berderau gak ar. eh..apekah manusia begitu? nape makin ramai org sakit? saiko(psycho)?

tadi aku dok pk gak..sape yg boley aku panggey? kawan2 aku dah kawen..tak dok sini. ntah ar. sampai aku berpikir..bagusnye kalo aku ade 'gift' utk 'melihat'. oh shit!! ade bunyi! nk kejut mar? dah nk subuh n still lg ke? ade bunyi keronyok plastik plak!!arghhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, May 7, 2009

stranger yg scary

smalam ada cite 'panass' kat umah aku.
bibik kene kacau tgh2 mlm...ade org ketuk tingkap dan cube nk mencapai ke dalam tp naseb bek ade jaring nyamuk yg halang tgn asing itu.

mule2 aku ingat gitu2 jek la..aku ingat tak serius, stakat budak2 nk kaco. but wut a surprise...the stranger bercakap bahasa JAWA!! ishk. BUTTTT........how come the stranger tau yg itu bilik bibik?? samada org tuh penah masok umah aku atau SESUATU.

then suddenly bende ni jd serius..bapak aku call cousin dia kat pahang nk tanye ape cite, 'tlg tgk2' ape yg patut. then pakcik aku tuh kate...yg dia nampak, gaya nye 'dihantar' dr seberang (yakni ex-husband bibik) nak kaco dia. thats why leh speaking in java. aku dh mcm tak best la kan dgr mcm tuh. then mak aku suh bibik tido ngan aku ngan kakyam kat bilik blakang (yela kan..pape hal ade la 3org so leh laa jerit ke ape ke). naseb bek arini aku cuti so leh la aku tido lmbt mlm tadik. yaa....giler punye lmbt!! aku tido kol 4.30pg okkk!!!

then siang tadi...rupe2nye bibik kate mlm td ade kaco lg, dan mase tu aku ngan kakyam blom masok bilik!! fuhhhhhhh....means mase kami tergolek2 depan tv beramai2 tu, dia g gak kaco bibik. bibik tido awai sbb tu dia sensorang mase tuh.

nak jadikan cite..mak aku mmg ade nk g berubat kaki dia dr minggu lepas lg n dia g ptg tadik. so..mak aku pon tanye kan skali kat makcik tuh. ishkk...and guess wut!! seram aku neh. makcik tu kate..the stranger ade niat jahat...jahat sgt...tapi makcik tuh tatau jahat tu disasarkan pd sape.

mak aku risau..dia call polis tmpt aku, tp polis tuh plak kene bertugas kat ipoh(nyampah plak aku ngan sidang DUN yg dok kerah sumer polis2 kecik tron sane..mcm yg rakyat kecik2 neh mcm sampah jek). tapi polis tuh kate pape hal call dia..dia usahakan suh team polis dr parit ke cane ronda tmpt aku.

hmm....mlm ni mungkin aku berjage mlm lg. aku takut sbenarnye tapi ape yg mampu aku nk buat. kunci semua pintu n tingkap n pastikan hp tak kene bar...dan doa. kome...doakan the stranger tak nampak jalan ke rumah aku, tutupkan pandangan dia.

plz guyz...doakan aku k.

Tuesday, May 5, 2009

kadang-kadang


kadang-kadang bila kita cube menafikan rasa rindu..perasaan itu akan menang. cume mungkin kita yang tak mahu menzahirkan secara lisan. dan jauh dlm hati..kita meletak harapan moge yg dirindu ada perasaan yg sama juga faham dgn apa yg kita rasa. yaa...itu je yg termampu dilakukan kala hati dan akal berlawan2 mahu menang.

tapi ape yg aku tau..rindu hanya satu perasaan. rindu bukan satu perasaan yg berat yg boleh mengelirukan hati..ia hanya perasaan lintasan yg sentiasa berlaku kpd sape2 jek. kdg2 aku rindu opah..aku rindu kwn2 mase umur 6thn dulu..and it just like that, not more. cume..ade mase, dtg rindu yg buat kita sebak..rindu yg kdg2 buat hati kita tak tentu, memikir yg mcm2..menelah yg bukan2. simpan atau dilepaskan?? biarkan aje..tak simpan juga tak diluahkan.

instinct. what is that? haha. perlu dipercaya? ada yg kata hanya sekadar mainan perasaan..tapi andai ia sering 'berkata benar', kita jadi kacau bila ia dtg. hm..jadikan ia sekadar penyeri perjalanan hidup harian. sbb aku percaya..ada sesetengah perkara, just not worth it utk dibawa kemana2 bersama.

denying makes me tired..denying wont change anything..denying is a box of egoism.

anyway guyz...haritu sehari seblom g teluk batik, kt umah ade wat bbq. kire aku la kepalanye (sape lg yg suke bende2 ngarut gini kan) hahaha. so the menus....yg dibakar ayam, lamb, beef. lagi..apple pie, mashed potato. wahhh....but sorry lah mase proses tu takde gmbr coz aku amat bz n tak smpt nk g amek camera. yg dh siap je la eh.

mashed potato yg tinggal separuh pinggan, apple pie, and beef yg dh dipotong. ayam n lamb dh abess mase nih. huhuu..

Sunday, May 3, 2009

Saturday holiday

apakah di atas?? belon ye....sgt banyakk dan merambangkan mata kanak2 juga menelankan air liur kanak2 yg takut kpd ibu bapanya yg garang. aku garang?? ish ishh tak baek...aku lemah gemalai okk wahahah.




























muke2 bahagie..gumbiraa, lamenye tak g mandi laut ngan dorang. anak2 abg sulung aku(abg ajid), khairul ikhwan & alya izzati.







budak bulat si lina yg sgt bahagie ngan belon doremon purple dia haha. mase neh mmg excited gile ahh dia dpt belon.









ohhh...silalah lihat di belakang ituh!! ABANG2 akukah? hahahaha..see, opah gak yg plg cool bace paper...dok nengok tomok jd jutawan, seronok bebenor aihhh.







inilah cth kluarga happening. sian aku..dok snap gmbr org ajek.


alahaii lina...opah yoyo o dah pose baekk punya, alih2 kamu pandang laen..
















oww yaa...ini udah lepas mandi kat toilet, lina pon baru salin baju. izzati tak sudah2 pegang belon minnie dia riso terbang(walopon ade besi bulat tuh ikat tali kan huhuu)














eh bang..ape kes neh? tak muat nk sorok muka ok!












Life is a gift

Live it... Enjoy it...
Celebrate it...

And fulfill it.



haa...ape tajuk daa gmbr neh aku nk letak.



oh ya..belakng tuh la tmpt mandinyer. mase brenang takde sape nk snap sedey toll.



ni sampah nie ada lg nk letak ke?


(dan aku slumber ngan camera jek haha)


xpe..aku dh menyenangkan mak aku coz sume makanan dlm plastik, tiada tupperware2 ye nk susun2. pakai buang sumer.



bahagianye anak oiii!!


panass giler siottt mase neh.


dok terpi MUZIUM KERANG @siput kot.

(sambil mak aku dok tgk dr cermin luar batik2 yg jual kat situ...ishh baju raye aku blm ade neh) hmm lari topikk..





aiyaaa ini budak aaa...manyakkkkk bahagia sbb dpt kuar. kesian gak aku kat dia. umah aku bukan ade playground nk jumpe org ramai. dokkk je la dlm umah ngan kami.









mcD time!! nk terjerlus budak kecik neh. abg menjage adik la ni tajuknye. aku rase dlm keadaan panas pas mandi laut n letih sgala..mcD jek la tmpt yg paling sesuai utk mengisi perut yg kelaparan yg amat.








nie plak gmbr deme b4 grk balek kl ngan abg aku. aduss runsing aku tgk menatang2 terapung dlm kete neh. sgt control senyum ye ini mamat sbb gigi bwhnye takde satu hehehehe.







aduss...sedey nye lahaii pose neh. kisahnye aku dh suh deme pose baekk punye minah tu pon dok sandar la kat pintu sambil dok ke depan sket..skali abg midi bukak pintu, tergolek anak aku..seb bek dia dok kat ujung kusyen tu so tak la mengejut jatuhnye tapi stil saket ok! kesian btol..nyaris aku tak nangis je mase tu, then sapu2 minyak dia kata ok. dlm pada tuh bile aku tanye nk tgkp gmbr tak? angguk ok!!! hahahha..aiihhhh alya izzatii....






lahaiii...sedeynye rope muke. tak dpt nk tunjuk bebtol rambut baru huhu. muah2..syglah anak2ku!!