Saturday, May 9, 2009

stranger saiko yg bodohhhhh

sure la kome dh bace blog mar(sure lah coz dia yg conquer laptop aku dulu ok elok jek lepak dpn tv neh) now mar dh tido..thanks weh sanggup teman aku sampai kol 4lebey. hm aku dah takde perasaan dah ni. takut yg melampau sampai jadikan aku tatau nk rase ape lagik.actually aku agak frust bile kak ika call suh balik gak coz dah berangan2 ngan mar nk lepak umah dia(my 1st time ok) n layan komik sgala. but then...family come 1st la for sure.

aku pon taknak memeningkan pale otak aku dan aku decide balik gak. dah lewat tp mar temankan aku balek so no hal lah.sampai je umah...terang benderang SEMUA lampu luar ok!! aku parking kat luar umah, bukan dlm garaj coz dlm pale dah pk memacam...then tunggu pintu bukak baru konfiden nk kuar kete. mcm ape jek tapi itu perasaan aku yg sebenar.

masok umah jek..wat mesyuarat bangku kat hall umah aku, mak aku dok cite itu ini n kak ika pon turun bawah. bla bla bla...bersurai, siapkan tmpt tido..aku g meja makan then dgr ade sumthing kt bilik blakang DANNNNN sgt bising bunyi atas zink. memule aku diam..mak aku pon senyap sebelah aku, aku cube tgk dr zink yg transparent tuh but pale kacau bilau ngan bunyi 'berjalan2 makan angin' atas bumbung tuh. mak aku jerit tapi makin rancak bunyi nye.
aku dah cuak..bile cam lame sket baru mar join kitorang n she saw the shadow of the stranger!! aku dok amek hp nk call polis wahab. dan suara aku sgt org yg susah hati + cuak + takut = ???? lu pikir la sendirik!

malas nk type ape yg jadik...cume nye polis wahab ckp2 ngan mak aku n bunyi tu still. then kak ika turun n ckp2 psl polis kt blakang n tak lame pehtu slow down n ilang. hooo...aku tak penah ade perasaan ini.

kami dok kecoh2 lagik...then ade lg bunyik tuh. bukan nk ckp ape..mmg biase bunyi2 tapi bukan bunyi ini!! aku kenal mcmane bunyi2an yg ade kt umah aku neh. then aku dah berlengas..g mandi, isyak sumer then sembang2 ngan mak aku n mar. lewat gak mak aku naik atas..but ok lah coz aku berdua ngan mar kan, pape hal tak lah aku menggelabah.

aku berpikir...mcmane esok2? ape yg stranger ni nak?? sape yg sampai sanggup naik bumbung bising2? ade kesan tapak kaki berlumpur kat blakang mase polis2 dtg..mak aku tgk(aku blm sampai dr ipoh mase tuh). oh my...baru kejap ni aku mcm dgr bunyi but tatau ar kucing ke ape. berderau gak ar. eh..apekah manusia begitu? nape makin ramai org sakit? saiko(psycho)?

tadi aku dok pk gak..sape yg boley aku panggey? kawan2 aku dah kawen..tak dok sini. ntah ar. sampai aku berpikir..bagusnye kalo aku ade 'gift' utk 'melihat'. oh shit!! ade bunyi! nk kejut mar? dah nk subuh n still lg ke? ade bunyi keronyok plastik plak!!arghhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 comments:

nusk said...

ko bjaga2 la eh...esp mak ayah ko tuh tgk2 selalu and si kecik lina... hai btambah serius la pulak..riso aku..

maru said...

mmg lamer br aku join korg.kna amik aura berani dulu.ayat x bleh blah.hahaha