Thursday, May 7, 2009

stranger yg scary

smalam ada cite 'panass' kat umah aku.
bibik kene kacau tgh2 mlm...ade org ketuk tingkap dan cube nk mencapai ke dalam tp naseb bek ade jaring nyamuk yg halang tgn asing itu.

mule2 aku ingat gitu2 jek la..aku ingat tak serius, stakat budak2 nk kaco. but wut a surprise...the stranger bercakap bahasa JAWA!! ishk. BUTTTT........how come the stranger tau yg itu bilik bibik?? samada org tuh penah masok umah aku atau SESUATU.

then suddenly bende ni jd serius..bapak aku call cousin dia kat pahang nk tanye ape cite, 'tlg tgk2' ape yg patut. then pakcik aku tuh kate...yg dia nampak, gaya nye 'dihantar' dr seberang (yakni ex-husband bibik) nak kaco dia. thats why leh speaking in java. aku dh mcm tak best la kan dgr mcm tuh. then mak aku suh bibik tido ngan aku ngan kakyam kat bilik blakang (yela kan..pape hal ade la 3org so leh laa jerit ke ape ke). naseb bek arini aku cuti so leh la aku tido lmbt mlm tadik. yaa....giler punye lmbt!! aku tido kol 4.30pg okkk!!!

then siang tadi...rupe2nye bibik kate mlm td ade kaco lg, dan mase tu aku ngan kakyam blom masok bilik!! fuhhhhhhh....means mase kami tergolek2 depan tv beramai2 tu, dia g gak kaco bibik. bibik tido awai sbb tu dia sensorang mase tuh.

nak jadikan cite..mak aku mmg ade nk g berubat kaki dia dr minggu lepas lg n dia g ptg tadik. so..mak aku pon tanye kan skali kat makcik tuh. ishkk...and guess wut!! seram aku neh. makcik tu kate..the stranger ade niat jahat...jahat sgt...tapi makcik tuh tatau jahat tu disasarkan pd sape.

mak aku risau..dia call polis tmpt aku, tp polis tuh plak kene bertugas kat ipoh(nyampah plak aku ngan sidang DUN yg dok kerah sumer polis2 kecik tron sane..mcm yg rakyat kecik2 neh mcm sampah jek). tapi polis tuh kate pape hal call dia..dia usahakan suh team polis dr parit ke cane ronda tmpt aku.

hmm....mlm ni mungkin aku berjage mlm lg. aku takut sbenarnye tapi ape yg mampu aku nk buat. kunci semua pintu n tingkap n pastikan hp tak kene bar...dan doa. kome...doakan the stranger tak nampak jalan ke rumah aku, tutupkan pandangan dia.

plz guyz...doakan aku k.

6 comments:

nusk said...

semoga semua selamat dan ko and famili dilindungi Allah swt. baca ayat kursi setiap penjuru rumah..

eimah said...

mudahan sume okey....ko mntk la abg midi ke sesape yg kuat pago umah....bg fatihah 7 keliling n ayat kursi....then bc ayat dlm yassin tu waja'al na mimbaini aidihim tuh 3x hembus umah korg...i'Allah....

nurulfive said...

thanks dear..doakan aku k. aku usahakan mane yg terdaya dr sini.

nasaoji said...

kecut jer aku mmbacernyer...

ko takut ker?.,...huhuhu....doa manyak2....

solat sunat pe yg ptut tgh2 mlm tu...

azrena azizan said...

gua tak nak balik kg...waaaaa!!!!!!!!!

nurulfive said...

thanx guyz. itu the best word yg aku leh ucap.