Tuesday, September 28, 2010

kedai buku is running inside me!

ini pasti. confirm.

bila dtg tika bosan aku. aku menjengah tetingkap 'ym chat'.
dan tiap kali dtg tetingkap menjengah berkata 'hi. asl' or 'salam. katne?'
akan ada respon dari aku.
lantas bila dtg pula pertanyaan berbunyi 'keje ape?' or 'keje pe?' or 'working as what?'
lantas..jwpn kegemaran akan menjengah juga..'jage kedai buku' or 'keje sendiri..kedai buku kecik2' or 'tlg kawan kat kedai buku dia'.
yes..kenapa kedai buku eh??

dlm tak sedar...dah lamaaa aku guna skrip nih. maaflah kepada yg menjadi mangsa. bukan mangsa pun..aku bukan buat ape2 kat diorang pun. dan mmg takde lagik yg melekat menjadi 'teman', atau 'kawan', mahupun 'sahabat' di kalangan mereka ini.
aku cuma nak elakkan kepala dorang berpikir yg bukan2 bila jawapan itu aku jawab dgn jawapan benar yakni; 'hairstylist' or 'keje sendiri..salon rambut'.

sbb?? aku tak gorgeous pun. aku tak hot pun...spicy apetah lagi. hm.

yes..ade jek yg terlepas yg aku bgtau jugak aku sapa. tapi mcm tuh jek lah. still..mereka expecting me 'the gorgeous hairstylist ever' or 'hot the panas hairstylist' or 'the vava vogue' or plg busuk pun 'the up-to-date dress-up hairstylist'. hu??

di mana.
yang ada.
hanya.
'the really2 ordinary-26y'o-girl-muslim-with-ordinary-life'
oh ya..tambah lagik
'and-really-love-hairdressing-and-hair-so-much'
but still
'she is just an ordinary person ever'
do not expect anything.

eh bukan nak cite psl tuh sebenarnye

aku nak cite psl kedai buku.
setelah sekian lama menjadi tokey kedai buku di alam impian semata, aku berpikir kalau2 ianya boley direalisasikan menjadi nyata. mungkinkah kawan2?? seronok melihat buku2..menelek buku2..bau buku baru..bace buku. ya..mungkin boley mula dgn komik saje kan?? sambil ditambah sikit sikit buku ilmiah. oh ye..kat kaunter tuh ade jual gule2, lollipop, smarties. ade jugak chewing gum.

nampak sgt influence by kedai-komik-di-jj-ipoh kehkeh.

tapi serius..aku serius ni..hm..ok nanti aku try tgk mcmana.

(aku rasa mesti dh lebih 44org yg aku ckp career 'dlm mimpi' aku tuh) ngeee..



:: mar;ok tak design baru? jelas? (baru teringat contact lense ko tak cukup power hehe)


;p

3 comments:

realisticjunky said...

baru la x sakit mata baca.

menariknya bukak kedai buku. tapi sila bukak dekat ipoh ye. bukan sri iskandar hehe

patungcendana said...

aku suka masuk kedai buku. salam aidilfitri. :-)

nurulfive said...

pc: ngehngeh..nanti akan dipos kad undangan utk opening ceremony. salam aidilfitri kembali.

maru: u just insulted seri iskandar!!! kalau kat ipoh, kalah lah aku dgn kedai kat jj tuh. itu taiko besar tuu.