Monday, September 27, 2010

hujung thn dah rupanya

today status : duduk rumah
reason : pegi ayer tawar to do some stuffs
now : at home sambil blogging?? kehkeh
activitiy[ies] : so far buat cucur bawang ikan bilis. mungkin takkan ade plural haha.
status : done. kejap lagik baru g dapur balik utk makan


aku rase betul lah kan (mesti ada yg akan kata 'mmg lah betulllllllll')...setan kene ikat waktu ramadhan. aku punye aktiviti membaca makin susut sejak2 syawal nih. dan ilmu2 yg ade dlm pale aku pun mcm makin2 pudar sikit demi sikit. dlm erti kata lain..aku kene remind myself lah.
(aku takleh salahkan setan sbb itu keje dia..so mmg salah aku sbb alpa) ngeee..

harinih aku menambah bahan bacaan. tajuk bahan bacaan aku adelah mengenai 'membaca'. so bile aku bace tajuk tuh jek pun aku dh mcm kene lempang sedasss sbb aku mmg perasan aku malas membaca sedangkan bende yg ditunggu utk dibace tuh tgh Q baekkk punyaaa. insyaAllah.

dan juga..harini aku setel call org yg lameeee dah aku nak call psl sumthing related to bisnes. alhamdulillah dh call. so aku tgh pk bile pulak aku nak g ipoh utk merealisasikan perkara2 berkenaan. dlm mase terdekat nih mmg eloklah sgt aku rase sbb tgh fresh lagik kepala aku dgn hal2 yg aku nak kene buat.

juga..aku masih mencari pekerja. yes...tolonglah kawan2 kalau ade kenal budak2 yg pernah amek course rambut, mintaklah keje dgn aku. aku taknak dah budak 'zero knowledge'. bukan under estimate atau double stendet ke ape...tp mmg ade lah kekurangan2 bile amek budak zero knowledge nih. entah lah...kalau kene budaknye, mmg lah ok sgt amek budak zero nih. tgk lah mcmana. tp ape2 pun..1st choice aku adelah budak2 freshies yg amek dandanan rambut a.k.a hairdressed. so plz...kalau ade terdengar ke ape, sila kasik phone number aku or bisnes kad aku ye sahabat2 yg dihormati.

aku juga sedang membayangkan kehidupan aku utk bulan 11 dan 12 nanti. sbb..raye aji cousin kawen kat kelantan, the next week dia kawen belah batu gajah(kene keje), sehari lepas tuh pun sama, seminggu lepas tuh takde job, seminggu kemudian ade 2org cousin kawen kat jhr(cnfrm balik 3-4hari lebih awal), the next week gyah nikah n majlis, seminggu kemudian jumaat ade nikah kat kg nih(keje), then terus desupppp g melaka utk make up gyah sabtu(bawah pedang wehhhh), seminggu lepas tuh asiah nikah n majlis. wahhhhhhhhh...lazattttttttttt!!!!
aku kene standby buat body massage dgn reflexology awal2 ye hahaha. juga memastikan akaun bank ada 4angka sbb nak sopping di kelantan hahahahaha. (eh aku bukan kaki sopping..dan berada di kelantan adelah perkara pada thn 1994!!) gile lame!! so? mestilah bestt!!
dalam keseronokan aku melihat jadual aku yg begituuuu........bagaimanakah dengan kedai aku???????? siapakah yg bakal berada di kedai sementara aku ke timur dan selatan dan barat dan utara?? haiyaa. insyaAllah...ade lah nanti tuh kan. buat ape nak risau bende yg belum tentu dtg.

so?? yess nak pegi makan cucur.

doakan aku dipermudahkan dlm setiap urusan dan mendapat redhaNya. amin.



:: oh ya..satu lagik, weekend yg mana utk ke cameron?? hmm kehkehe



;p

1 comment:

realisticjunky said...

weh, colour font ko ni, agak sakit mata bila baca. sebab background putih, font plak kelabu. letak le hitam terus.

wah bestnye jie, bawah pedang.