Tuesday, October 18, 2011

Happening

Luahan hati seorang customer hari ni buat aku berfikir panjang. Ya, luahan hatinya tentang kedai ini. Kedai aku. Juga kedai yang dicari-cari dia bila kepalanya serabut. Mungkin dah ramai yang berkata-kata kepa aku, cuma entah kenapa kali ini lebih terkesan di hati dan kepala.

Dia : nurul, taknak dah ke buat balik kedai ni macam dulu?
Aku : dulu?
Dia : yela..dulu dulu. Happening. Nak buat rambut siap kena Q.
Aku : (sambil sengih-sengih) iye lah kan, happening. Problem staf la, jue. Hm.
Dia : hm. Susah jugak kan.
Aku : hmm. Itu lah.
Dia : hm.
Aku : hm. Hmm.

Dan cerita itu tergantung hanya di situ. Aku consider yang dia sangat setia dengan aku sebagai hairstylist dia. Alhamdulillah, Nurul Salon masih bernafas hingga kini bersama dengan kesetiaan customer-customer yang macam jue.
Happening. Nurul Salon pernah happening. Sekarang? Hm.
Luahan dan harapan jue aku sandang dan pikul bersama mulai hari ini.

Terima kasih jue.

Terima kasih Allah kerana datangkan jue dan ketelusannya hari ini.

Aku? Nurul Salon?
Rasa nak dengar lagu Move Like Jagger by Maroon 5 feat Christina Aguilera.
Happening!!
Published with Blogger-droid v1.7.4

3 comments:

realisticjunky said...

man jadda wa jadda. apa maksudnya?haha aku lupa okeh.

bi taufik wal najah, ya hajjah!

^_^

nusk said...

naik turun tu adat berniaga..just bertahan!

eimah said...

sape yang beruasaha pasti akan mendapat hasil (kejayaan)-translate mar yek...:p

i'Allah ooi akan kau temui jalan'y... time nih ko kene ade strategi marketing....ko dh ade planning ke nk wat cmne??? aku rs'k kamu kene g pejabat buruh utk wartakan kekosongan perkejaan kat salon tuh i'Allah membantu la