Tuesday, October 27, 2009

sesuatu yg tak boleh nk paham

ada cerita ni. aku nk cite dh lama tp dok pk cane cara nk disampaikan. okeh la eh.

ini kisah benar..pasal aku dan seseorang.

aku : eh..ko taknak ke tukar susu anak ko? try la brand lain..mane tau kot ade lg sesuai.
dia : nk tkr brand ape eh? ade jugak pk mcm tuh..
aku : ape2 brand pon takpe..tp ikot kemampuan la, kalo Enfa tuh hmm try jek la dulu brand laen..yg penting base susu lembu. bukan ape..soya ni kot angin, tau je la bebudak.
dia : tuh la..nk try laa nanti ape2 yg laen. kalo soya nanti angin ye?
aku : tu la..kot la. sebelum kena, kita prevent la kan.
org ketiga : bukan pe...takut2 kalo angin then kene angin pasang jek budak2 laki ni.
aku : betul2...uishh bahaye tu.
dia : kalo angin pasang..selain urut, mcmane dorang buat ngan budak tu eh?
org ketiga : kalo ikot doctor...operate la..(aku yg errrr mase tu...sian kalo kecik2 lagi kene camtuh)
dia : operate? mak aih. kalo operate...mesti laa mak dia pon kena duduk wad sekali kan...eiiiii taknak la.
aku : (kerut dahi sambil pk...apekah??? oh duniaaa!!!!)

dan aku hanya mampu terdiam ketika itu..tiada tindakbalas yg mampu aku buat walaupon 'tindakbalas plastik' sbb amat tergezuttt.

aku sedang cuba men'tune'kan diri aku utk bersama seiring kepala dan jiwa dgn 'dia' tapi makin lama makin rasa ketidakrasionalan yg terjadi.
adekah aku yg poyo?
adekah dia yg blur?
adekah aku yg saje cari pasal? tidak.
adekah dia tak sedar ape yg patut dia rasa? entah.

oh ya...kepada sesiapa yg mengenali dia...harap disimpan saja dalam hati. hohoo.
cerita di atas adelah point2 penting jek..panjang benor kalo masukkan semua cite.

ape2 pon..yg tersirat di hati aku adelah.....
APEKAHHHH?????!!!!!!!!!!!

6 comments:

Anonymous said...

gua yang tgh baca pon trus 'Erkk...
tergamam dan terkasima
hahahha

-ayeh

realisticjunky said...

errrr.......
.....................

weh try la enfagrow ek?apentah nama susu tue.aku pun pun xtau itu susu lembu or soya tapi anak abg aku mkn, aku rasa budak tue macam terlebih pandai jer.

nurulfive said...

mar: mahal weiiii itu susu. lgpon itu bukan anak aku hahaha. ikutlah ape nk digunekannye haha...

ayeh: tettt!!!!

realisticjunky said...

budak tu dah mcm anak ko jer. baik ko belikan jer, cerah masa depan dorg, idak ler pening kepala ko nanti.dah bukan anak ko, dorg ler kuar belanja...idak ker? syyhhh. hehehehe
mahal ker? patutler huzaifah bila minum susu x pernah x habis, mesti mak dia dah pesan .. HABISKAN ! hahahaha

nusk said...

apakah blurrr beno ehh???

weh mak aku kata time ktorang kcik2 dulu dia bagi susu nespray biasa jek idok le yg memahal.ktorang masuk 'u' gak kakakaka

SHeRRY said...

opss... simpan dalam hati~
aku dulu minum nespray.. elok jerk.. skrg pun still minum.. sedap wooo~