Monday, September 28, 2009

MERAIKAN SYAWAL dan RUHINAH'S DAY



assalamualaikum.

best rasenye arinih dpt post entry kt blog. aku tgk kwn2 semua stil in raye mood n mgkn bz kt opis mengejor keje. oret takda hal punye.


si comel Anis...ishh gerammm


di kesempatan ini aku nk ucapkan salam aidilfitri kepada semua umat Islam yg berada di atas bumi Allah ni. mohon maaf kalo2 ade aku terbuat salah dan silap tanpa aku sedar atau sedar. moge syawal ini menambah rase kesyukuran kita atas segala rahmat yg kita dapat.




ini adelah gambar tgk cite GENG:UPIN IPIN.

si fiqri siap buat tembok sbb takut okeh..so cute lahh.


raye kali ni best...byk bende yg sgt bestttttt. raye 1st berjalan non-stop sampai ptg. biasenye 1-2 rumah wajib..then dok umah jekk. tp kali nih konvoi 5kete skaligus haha gile best!! gamba ketika konvoi tiada sbb malas bwk kamera. melenggang kangkung jek maosk umah org.

boley masok contest gamba neh!!






ready nak g berayeee!!!


raye kedua...sessi barbeque!! ari raye 1st punye mlm..org laki meeting, decide buat bbq. so aku dilantik jd tukang kutip duet. walaupon temanye adelah 'derma kilat'...tapi sebenarnye ade unsur paksaan di situ sbb aku yg kutip haha. okeh la kan...berkat paksaan aku, berjaye lah ber'bbq' tanpa ade rase jimat2. so semua puas makan..lamb ngan beef pon byk. raye b4 neh amek ayammmmmm byk sbb budget haha. mane tak bajet weh...yg makan bukan berbelas2 org, berpuluh2 org! family jek raye baru nih aku kire ade 31org. itu pon ade yg takde. campor ngan tetamu lagik. huhuu dh mcm org meniage dah. but stil okeh...bile ade aktiviti mcm nih, isnya merapatkan lagik silaturrahin sesame sepupu dan sedare mare.

oh ye...tak snap gmbr jugak sbb ade org laen yg snap dan jugak aku bz start dr idupkan bara sampai membakor. huhu sekeping pon takde gambo neh haha.




lagik..raye ketiga!! hehe...juga aku punye plan! swimming timeee!!!!!!!!!!! hehehe. setelah bertahun2...aku berjaye jugak mengajak cousin2 pegi mandi laut!!! huuuu bestttt. peserta kali nih kurang sket...sbbnye golongan mak2 n pak2 neh maleh nk join...so ade la 21org JEK!! jek ke? hehe...ramai ar tuh kan.before neh kalo pegi mandi laut...plg ramai pon kalo aku g ngan adik beradik. plg sikit penah pegi 3org..hgile sedih haha.

dan selepas percubaan ini...mgkn lepas neh akan menjadi aktiviti tetap tahunan huuuu bestt.


ohh...aku dh lembap berenang. baru kejap dh penat. hm rase mcm nk pegi bebile nanti lagik..menajamkan skil. (eh jap...mar, gyah...bile lagik nk swimming neh? hehe).


raye ke4!! hehe yg neh jadik gossip plg hotttt raye neh dlm family. kami (aku, ayeh, mak, makpah, paeh, hapis, ayong, ayed) pegi beraye umah gelpren abg aku si ayeh hehehe. gile klaka cite abg aku neh tp maleh nk type. tp pape pon..ayeh dh lega sbb berjaye jugak bertemu muke dan mata dgn bakal2 mak pak mentua dia.


kunun2 niat nk jumpe jek tanpa ade cerite2 serius...tetibe 2hari lepas mak aku ckp, si ayeh ni tunang jek la thn neh. huuuuuuuuuuu???????? ape kes?? aku no comment aaaa. haha.

raye ke5...ari kamis. lepakkkk!!!!!! hari berehat. lagipon ari jumaat tuh ade make up so kamis melepak aje lah.




JUMAAT :: RUHINAH'S DAY


sebelum g make up ruhinah...aku g umah shimah, kebetulan besday si aqish. so ade la makan2 sket...dpt la aku jd tukang ikat reben atas kepale dia neh huhu. hadoyaii...org udah umo 4thn dah dia!

kawan2...ini lah rupe shimah dh udah sarat bebenor rope nye!!

alhamdulillah...kawan aku yg sorang neh udah bergelar isteri org selepas maghrib jumaat arituh. aku berjaye lah menjayakan hari bahagia ruhinah bersama suami. hehe klaka kisah deme neh tp alhamdulillah...itu lah berkat untuk anak2 yg taat.


sebahagian gmbr ruhinah on her day.

10 comments:

eimah said...

hahaha dlm ramai kengkwn ooi la aku kerap jmp raye br nih memule aku g raye umah die then esk'y die dtg umah aku b4 g umah ruhinah then luse plak ooi ngn lelain amy mar beh gyah fatin dtg jenguk aku kt umah mak IL ahaks best btoi.....thanks ye ooi msk utk aku sgt konyang

nurulfive said...

hehehhe...itu lah, lawak gilar 3hari berturut.
eh mah...bukan aku yg masak okeh, mak aku. huhu. kang kalo aku masak tak same ngan ikan keli mase kt idrisiah hehe.

realisticjunky said...

adik rodhiyah aku tgk gambar ruhinah n husband dia semayang, dia bleh tnya aku 'kak, kwn hang ni kawin pakai telekong ka?' hahahahaha. mengong kan. aku pun ckp lar, ini ustazah IT. adik aku muka blur tapi rasanyer dia percaya kot ruhinah nikah pakai telekong.hehehe

-fa- said...

tak bole bla arrr lepak kat safari!!

mar: ko pakai je la telekung masa nikah..sejuuuuuuuukk mata mak mentua ko tgk...hihih

nusk said...

haha memang bahagia la dapat beraya ngn engkorang! tp plg best mar sampai beraya umah tok aku!!

orang biasa said...

telekong... pun telekong la.... 8-| janji tutop ouratt..
terim kasih bebanyak pada yg datang... terharu sungguh korang bley datang wpun memalamm.. jeles jugak aku korang tak ajak join konvoi rayerr..takpe..

wa said...

Ruhinah memang cantik.. Alhamdulillah, masuk geng kwn ku ni.. oh, wa doakan kome bahagia ye.. bercinta lepas kawen ke? bagus2.. o'oi pe lagi, suh mak hang pilih je and ko punye turn lak k!

asal aku tak de ms kome jln2 ronggeng2 nih? ish ish.. sedey arr

nurulfive said...

hahha..ala ruhinah ape ko nak kesah, seri ko naik ber'keching2' mlm tuh. semua org heppy hari tuh.
wa : hoho..kenapekah aku aje yg dimention? mane name mar?? tidakk! haha. doa2kan lah ye wa dan kawan2..sampai seru dan masenye, ade lah tu chewahhh..
gyah: heheh tak penah aku beraye sakan ngan kengkawan siap tido luar sgala yee. huhu...sampai amy bwk bantal yee.

hmm...pasnih tunggu shimah bersalin, then ade lagik sessi gossiping eh heheheeh..

fatinhakimah said...

salam wbt,

mmg ruhinah nmpk bseri2 pun malam tu hehe. bahagia dunia akhirat hendaknye insyaAllah.
mar, lawak la adik rodhiyah kamu tu hehe.
jiyyah, akhirnya stlh selama ni sempat 'menyinggah' je kat rumah mar, last2 kamu beraya ngan mar n family hehe.
btw, best wpun dpt jmp kejap je n tdo smlm kat safari ngan korang. wish there will b other day insyaAllah! =)

orang biasa said...

oikkk... dasyat sampai ber'kencing2'.. aku sebenonye nak tengok muke sendiri pon segan,tu pase tak tengok cermin,harap ke ko je yg tengokkan,hehiiii.. tapi mmg rame memakcik aku puji ko.. pelagi ku pon pomote le salon ko tu,huhuuu..semuge bertambah maju... yg teruknya ble plak adk2 aku kate aku hantu,hohoo... anyway syukran jazilan kepada sume2 yg memeriahkan majlis aku!!!
wa:: camtu la beh kurang,heheh..Hanya Allah Yang Maha Mengetahui.dugaan..dugaan..huhu..haah la ooi,patut ko dlu... patut korang2 dlu sblm aku..mar,amy pon samer..
wah,fatin pon join gak kat safari,ni betambah aku jeles tak dapat join korang ni...sed bek dah lepas,huhuuu