Tuesday, August 17, 2010

hantu bulan tujuh

semalam ade supplier dtg kedai

mcm biasa..kutip utang haha..

dia nih ok gak ah sbb org muda n boley sembang n bahasa melayu dia pun antara yg terbaiklah kalo nak banding dgn supplier2 yg lain huhu.
so mcm biase sembang psl bisnes loh..ape ke lagik. sbbnye brader nih pun ade salon gak cume dia lebih kepada jual brg.

dia : apa mcm? bisnes ada baik ka?
aku : biasa lah...puasa awal2 nih slow sikit, semua org baru mau start puasa maa
dia : ya lah...kita org cina, bulan 7 ada hantu keluar...so bisnes mmg jadi slow. kena ikut pantang.
aku : haiyoo...ya ka? saya baru tahu la kalau psl hantu bulan 7.

eh serius eh...dasat gak rupenye eh org2 cine punye pantang larang.
patut lah...hari tuh ade satu hari tu aku nak g kedai ubat cina, semua tutup!! semua ye!! diulangi...semua!!
aku punye lah hairan binti pelik sbb mane penah kedai tuh tutup kecuali raya cina.
aku cari kedai ubat lain pun tutup gak..mak aiii.
iye la kot gamaknye ade lah pantang larang tak pun upacara tak pun mase tuh mmg hari yg hantu tuh keluar. hihihi...
adekah antu cina tuh mcm yg cite tv tuh??

baju merah ke baju putih?? hehehe

2 comments:

eimah said...

hahahaahaha aku pn br tau bile g the store cina tuh ade ank baye airis die tanye sudah jln ke?aku ckp blm...ank u?blm oooo olang cina aa ada itu pantang kalo itu ank aaa x smpi itu 1 thn sudh pandai jln aaa nnt bile suda besar ooo die susah cali makan ooo...aku pn owh gtu eh...ble la lain agama lain kepercayaan'y....(antu tuh antu jepun kot)hahahahahhaha

realisticjunky said...

org cina kata bulan hantu tu, klu x pantang, dpt nasib malang ;p

weh, td aku gi t.intan, pastu gi manjung, gi lumut beli ikan bilis n ikan masin, pastu sri iskandar, singgah mrcb, tapi xgi kedai ko sbb dah pasang niat nak pg lenkali, lepak2, beli kek coklat kat aroma cafe then balik tepeng. hehe tgk la, seminggu dua lagi ek.