Friday, June 19, 2009

PULAU PINANG :: the journey

aku kembali!!! wahahha...bahase melayu okeh!!

hm..nie hari 1st bekerje..so ade sikit lemau2 walopon smalam dh rehat kat umah sekembalinye haku dr trip bersame sepupu2 terchenta!!
penang..penang...simpanlah kite bersame2 memori ini. hehe..

maybe org ckp...ek eleh..penang jek kot..mcmlah pegi feghanchis...haha.
ahh pedulik hape aku! akunk jugek kate best gilar.
actually nie kire percutian pertame aku ke penang yg mcm nie..ape tah lagik ngan cousin sahaje, this is the 1st! best sebenarnye...dan yg best jugak...disebabkan skolah baru abes cuti..so yg ramai bercuti adelah foreigner n chinese(aku dok pk deme neh tak skolah kah?) hehe..

tmpt tinggal :: tanjung bungah hotel
destinasi jenjalan :: bukit bendera, night market @ feringghi, gurney plaza(??? wahahha).

baru aku pasan yg kami idak lah berjalan sgt...yg lebihnye hanye menghabiskan mase sesame sendirik yg boley juge dibuat kat kg..or mane2...tapi bestlah bile wat kat penang...such as karaoke, lepak2 minum + makan, jenjalan tgk pantai + posing.

so sekarang plak ngah dok pk2..next week nk tgk ct(alamak gyah..duet ko aku blm bank in, jap g k). eh aku membazir ke weh?? tak rasenye coz mmg ade dlm plan...cumenye bende ni jd waktu aku menghadapi susunan budget yg sgt terhad haha.

kami gerak dr umah aku hari isnin..dlm pukul 10.30pg(kunun2 nk grk kol 9pg!!). memule..maksu yg drive coz katenye nak menajamkan skill jalan2 di seluruh malaysia coz kene kutuk ngan bf taktau jalan balik kg haha(terpakse mention gak name lu maksu).
okeh...then disebabkan aku umpama drebar gak coz kene tgk jalan n ckp 'haa..kiri...kanan...terus lagik...kt sini slow sket bebudak suke wat surprise atas jalan..' so aku pon bertukar drebar ngan maksu kat manong..aku plak yg drive sampai penang. sampai jek tol rm7 kat bridge tuh..tergedik2 dah rase coz heppy siott plan kitorang berjaye gak!!

oh ya..dlm perjalanan tuh haku baru tringat map penang yg aku beli tertinggal kt umah n maksu pon tertinggal baju vogue dia kt umah aku..so kire fair ar kan.

naseb bek laa maksu pakai enpon canggeh ade gps...so kami yg blur2 neh pon blaja la skali cane nk gune gps tuh. best best...tetibe cam nak beli gk enpon ade gps(baru skali g trip yg tatau jln tros nk beli kan...harus ke aku g istana budaya nanti nk gune gps gak?? hauhauhahampehh!).

ape lagik?? waa....cam byk lak cite.

dah nak mlm nie...nk balik umah dah. tak smpt kot nk upload gambo di sini. wat mase neh kat fb jek ade. sape yg rajen jenguklah fb haku keh.

nanti i upload gamba ok....(lempanglah aku dgn kegedikan ini!) haha...

daaa...........

3 comments:

nusk said...

aku dah tgk few pics ko kat maksu's FB huhu..cu next week!

maru said...

klu aku ader msti xyh pki map @ gps kannnn ;p

nurulfive said...

eleh mar...b4 neh g padang kota pon salah2 jalan...

takpe...gps lebih tepat dan padat! hahaha...