Wednesday, November 19, 2008

|| kisah aku dan hospital ||

arini aku g spital bwk bapak aku g appointment doc..

oleh kerane skang neh abg aku no 2(bapak kpd budak bulat) tuh cuti(dia chekgu)...so dia ngan baby ikot skali g spital sementelah kami nk singgah umah makcik aku kt bt gjh..tlg2 dia tuk kenduri kawen ahad kang.

seperti biase...bersiap2 pg2 tuh nk g spital n ngan menggediknye aku nk pakai contact lense yg baru 1st time aku nk pakai sendirik(dlm erti kate laen baru beli n cube!!)hahahah terbedik2 la bijik mate aku neh kann...kejap2 letak eyedrop ye sbb mcm kering jek rase.

sampai spital mcm biase gak drop dulu bonda n ayahanda then g cari parking..lame gak kali neh mnunggu parking. dh parking, naek atas g klinik dr zakaria n ramai yeee arinih!! mak apak aku nunggu kat luar jek sbb dlm ramai...tak ingat laa bape lame tunggu tapi bile mak apak aku masok bilik doc(abg aku ikot skali..aku jage anak ye.) then aku nunggu laa ala2 ibu tunggal mude hahaha. dan saat2 yg aku nantikan telah tiba...iaitu byr bil consultancy n AMEK UBAT!!!

nk wat confession neh...hahaha(mesti kene kutuk ngan mar kalo dia tau neh). sejak dah dlm lebih 5kali pegi spital bwk bapak aku g spital tiap2 bln..aku ter'crushing' kat a guy neh, pharmacist..boley tak terr??(habit lame takleh buang la odah...cume dh tua2 neh tukar word admirer kpd crush haha)..then tadik mmg kutunggu2 saat amek ubat dan detik2 aku melangkah ke kaunter ubat tuh rase makin pelan sbb tak nampak kot kelibat nye!! hampa!!! melilau mate aku cari kalo2 dia duty kat dlm tu ke but still hampa!! dlm erti kate laen...kalo aku nk menjamu mate adelah mungkin next month..wuttt??? next month?? lame kot!! (actually aku rase he is married) sbb gaye2 nye mcm org dh berkeluarga tp tak mustahil gak still single hahahaah...ape ke gatal sgt aku neh! huuuu perlukah aku menyalahkan kwn2 aku yg ramai sgt tetibe nk kawen n btunang lah bertanda lah sgala bagaii(sila amek perhatian ye org yg terlibat yg kekacauan gegatal aku neh haha)..hm, takpelah kalo jodoh tak ke mane ye tak?? tetibe kann!! hahahaa doakan lah aku neh tak gatal sgt ye...adoiii still thinking of why aku boley get crush on him...takla hensem sgt, mungkin aku dh tau knape..sbb aku lomah ngan org2 yg bcakap sambil senyum dan cara ckp yg berbudi bahase. dan secara otomatiknye aku kate pharmacist arini mcm sombong,blagak,mcm baguss..(mmg la baguss kan dah namenye pharmacist kan haha..sikit lg same taraf doc tau!!) and mcm biase...aku taktau pon name that pharmacist guy. hurmmm....errrrr ter'angau' jap hahahaha.
dah la weh....adiossss!!!!!

4 comments:

nusk said...

eh bukan jatuh cinta ni mberi ko vitamin yang bagus ke???hehehehe

angau boleh tapi jangan membahayakan kesihatan!upsss ahahah

Call me -fa- said...

aini!!!

aku nk "crush" jgkk!!!!woooooo....tp tak jmpe lagi orgnye..

p/s: aku crush kat sorg mamat blogger neh(jgn cite kat org..hihih)

eimah said...

ceh beh ko nih jgn cite kt org nih ko ckp kt cni aku tau hahahah kn ooi...ko nih ngn sape plak la mamat tuh jgn laki org udah

amiera_4 said...

hahhahah~~ rupanya penyakit keluarga~~ gua ingat gua sorang jerk suker "crush" tak tentu pasal... its making me remember that police,"abe pol"... hahha... i wish he doesnt married yet.. i really want to know him... ooi... lu tolong arr cari no phone "abe pol"... thanks.. anyway~~ HAPPY BESDAY~ hp gua mati.. so gua mals nk charge~...